Maike de Gier

Maike de Gier

Ik werk sinds 2009 in mijn eigen praktijk voor osteopathie. Daarvoor werkte ik als fysiotherapeut in Nederland en in Engeland. Ik reisde veel en ontdekte zo wat wel en niet bij mij past. In 2000 kwam ik in aanraking met osteopathie toen een vriend na een behandeling van zijn klachten was afgekomen. Ik begon aan de studie en raakte gefascineerd. 

Ik leerde al snel dat de oorzaak van een klacht niet altijd direct bij het pijnpunt hoeft te liggen, want het lichaam is een samenhangend geheel. Daar heb ik ondertussen veel ervaring mee opgedaan. Een belangrijk uitgangspunt in mijn behandeling is dat ieder mens uniek is en een eigen aangepaste behandeling nodig heeft. Mijn vraag is steeds: wat heeft iemand op dit moment nodig om zichzelf te kunnen zijn in zijn of haar omgeving?Vanuit verschillende invalshoeken onderzoek ik wat de oorzaak kan zijn van spanningen, blokkades en beperkingen. Na tien jaar blijft het mij nog steeds boeien hoe ik iemand verder kan helpen bij acute en chronische klachten. Ik volg dan ook ieder jaar een aantal nascholingscursussen. Hieronder staat een lijst met cursussen die ik onder andere heb gevolgd. 

Verder vind ik het heerlijk om te reizen, te sporten in de duinen, te koken en samen met mijn man en twee dochters van het leven te genieten.

Opleidingen

Ontogenese & Anatomie volgens JP Hoppner, Maaseik

Fasciale technieken van  
Paoli Tozzi, Amsterdam

Osteopathie bij kinderen, Hamburg

Osteopathie en het kleine bekken (van de vrouw), Amsterdam

Osteopathie en orgaanpsychologie, Amsterdam

Embryologie in de osteopathie volgens J. vd Wal

Academie voor Osteopathie, College Sutherland, Amsterdam

Academie voor fysiotherapie, Utrecht

Ervaringen

review osteopathie

Cindy

"Maike heeft met haar behandelingen enorm geholpen van rugklachten af te komen. Nu kom ik soms langs voor een ‘onderhoudsbeurt’, en daarmee blijf ik in balans."

Leon

"Op advies van mijn vorige osteopaat enkele jaren geleden bij Maike terechtgekomen. Mijn eerste indruk van haar deskundigheid en kwaliteit waren indertijd zeer goed. De prettige praktijkruimte en gastvrijheid ervaar ik nog steeds als zeer prettig en fijn. Mijn behandelingen zijn gerelateerd aan de fysieke problemen van een stotterprobleem. Het is altijd weer een verademing dat een behandeling van Maike mij letterlijk lucht geeft zowel qua longcapaciteit als fysieke lichaam. Een absoluut positief punt voor haar praktijk is dat Maike goed luistert wat een cliënt vertelt en haar behandeling hierop afstemt."

Ernst

"Mijn vader had veel last van pijn in zijn schouders en uitstraling in zijn armen, waarbij fysiotherapie geen verbetering opleverde. Ik heb hem naar Maike gestuurd. Na 2 behandelingen was hij geheel van zijn pijn af. Vervolgens ben ik zelf ook bij Maike in behandeling gegaan voor diverse klachten, waaronder nek, rug en darmklachten. Alhoewel mijn klachten redelijk persistent zijn en terugkomen, leveren de behandelingen mij altijd verlichting op waarna ik er weer een tijdje vrij van ben. Ik zie het dan ook als een prettig 'onderhoud' van mijn lichaam en waardeer met name de tijd en deskundige aandacht die Maike aan mij als patiënt besteedt, waarbij zij mij in het zoeken naar de oorzaak en oplossing tevens veel inzichten bracht in mezelf."